Guestbook Comments

Again this year numerous guides and specialized reviews have done us the honour of including our restaurant: here are some articles.




In Meglio

In Meglio

The Caveau, near the ancient theatre, opens its doors to a specialized cuisine.


In viaggio tra i ristoranti Apuani

In viaggio tra i ristoranti Apuani

An ancient palace in Pontremoli hosts this jewel of Lunigiana, which welcomes its visitors in two small rooms with fireplace, Venetian stucco and stone walls with vault ceilings.


La Guida d'Italia

La Guida d'Italia

The two refined and intimate small rooms (one of them with a fireplace) are situated in the basement of a soaring seventeenth century tower where some comfortable rooms have been rearranged to make ones stay even more pleasant.


Guida d'Italia 2002

Guida d'Italia 2002

A creative cuisine, a valid wine menu, courtesy and professionalism in a lovely restaurant placed in a seventeenth century palace behind the Teatro della Rosa.


Guida Oro 2002

Guida Oro 2002

Recommended dishes: rice and cabbage cream; roast duck in dill sauce; passatelli (type of pasta) in broth; potato tortelli in a cream of parmisan cheese sauce; duck confit with pickled fruit from Cremona; leg of lamb in an orange sauce; lamb cutlets in a capper crust. Dishes for two people: porcini mushroom risotto.


Gambero Rosso - Girone dei Golosi

Gambero Rosso - Girone dei Golosi

The restaurant is very cosy, in a seventeenth century palace. The kitchen is run by Amedeo Poletti, whereas the restaurant is run by his sister, an exceptionally hospitable Fernanda [Brother and sister form a great team, outgoing and welcoming in a land which is rather reserved land].

Menù del Giorno 
              ANTIPASTI
 Ceci, lenticchie,gamberi rossi,
seppioline,muscoli e vongole con 
polentine croccanti alla salvia      
                                          € 12. 00
Carpaccio di Pescespada affumicato
all’aceto di Lamponi         € 9.00
Porchetta di Coniglio su misticanza 
di insalate € 8.00                                                                                                                                                 
Tartare marinata con scaglie di 
parmigiano-reggiano e tartufo nero                                       
                                          € 10.00
 La ricostruzione del carciofo
                                           € 8. 00
 Antipasto Lunigiana         € 13.00
                  PRIMI PIATTI
 
Cappelletti di castagne al parmigiano    
                                            € 9.00
 
Bigoli al torchio con radicchio 
trevisano tardivo 
e salsiccia di Pignone    
  € 9. 00
 Ravioloni di ricotta di bufala
al tartufo nero                  € 11. 00
 Maccheroni freschi
all’Amatriciana d’oca      € 10. 00
 Ribollita alla chiantigiana
 con fagioli zolfini di Pratomagno          
                                          € 7. 00
Piatti del Territorio
Testaroli al Pesto Leggero €   8. 00                                            
 Ravioli di Borragine all’Olio di Frantoio                
                                              €   7.00
 Carrè di agnello di Zeri alle erbe fini    
                                              € 16.00
Piatti alternativi
Scaloppa di Fegato grasso 
su patate di montagna passate € 15.00
 Selezione di Formaggi Affinati 
con le nostre Confetture     € 12. 00
 Selezione di formaggi italiani
con miele d.o.p. di Lunigiana € 12. 00
                   SECONDI PIATTI                                                                
Tagliata d’anitra all’arancia                 
(min. per due persone )   cad   € 13.00 
 Polpa di capriolo con mele caramellate
 alla cannella                        € 13.00
 Tagliata di Black Angus 
alle erbe fini
(si consiglia 
per due/tre persone):     l      ’hg € 5,00
 Coscia d’Oca in Confit            € 12. 00
 Galletto disossato alla griglia   € 12. 00
Polpa di rombo in carta fata al timo
con patate,Pachino e olive taggiasche   
                                                   € 15. 00
 Trippa di Bovino in umido         € 10. 00
Contorni                
Patate al forno
Insalate miste 
Contorno del giorno                    € 6. 00